Saturday, 3 October 2015

3 døgn i Uganda

Rundt midnatt onsdag den 30. september ankom en gjeng spente Act Now'ere Safari Homes i Kampala, Uganda. Samtlige av oss hadde vært på reise siden 6-tiden samme morgen, og vi var både slitne og sultne. Hvert team fikk tildelt et rom når vi kom dit, og vi gikk ganske fort for å legge oss.

Dagen etter, etter vi hadde spist en nokså enkel frokost på Safari, dro vi inn til Strømmestiftelsens regionskontor som ligger her i Kampala. Der fikk vi omvisning av bygget, høre mer om de ulike prosjektene og møte de ansatte. Senere på dagen fikset vi oss med ugandiske SIM-kort og internett før vi dro tilbake til Safari Homes for å være sammen resten av ettermiddagen og kvelden før vi reiste hver vår vei.

Henriette sikrer oss en trygg natts søvn på Safari Homes (bildet skal visstnok beskytte oss)

Team Mbale - dreamteam!

På besøk på Strømmestiftelsens regionskontor i Øst-Afrika.

Kampala er en veldig vakker plass!

I Kampala (og i Uganda generelt) er majoriteten av befolkningen unge. Dette er noe vi har lagt godt merke til!

Jeg og Henriette gikk og utforsket området rundt Safari Homes.

På fredag fikk vi beskjed at vi skulle dra til Mbale etter frokosten. Frokosten var klokken ni, og da fikk vi beskjed om at vi skulle dra en gang mellom klokken elleve og tolv. Klokken halv to ankom sjåføren vår Safari Homes, og vi kunne pakke inn i bilen og dra. "African time" er noe vi har vært veldig forberedt på, og vi brukte derfor ikke tida til å sitte i ro og vente. I stedet fikk vi møtt Catherine (ei utrolig herlig dame), og dratt til et kjøpesenter for å handle drikke og snacks til bilturen.

Bilturen til Mbale gikk så og si smertefritt, hvis vi ser bort fra at vi gikk tom for bensin og dermed slet med å starte bilen igjen når vi var kommet litt over halvveis. Det gikk heldigvis raskt å fikse, og vi ble ikke særlig forsinket. Vi ankom Mbale og vårt nye hjem rundt klokken 19, og fikk da god hjelp av guttene som bor på samme område som oss (de er en del av CRO) til å flytte inn. Vi ble veldig positivt overrasket når vi så huset vi skal bo i de neste månedene; Det var stue, tre soverom med store senger til hver av oss, kjøkken, dusj (hvor lyset foreløpig ikke fungerer) og (stå)do.

Nå har vi vært her i Mbale i ett døgn, og vi trives veldig. Fra taket på biblioteket som ligger i "hagen" vår, har vi god utsikt til Mt. Wanale, området er grønt og frodig, og rett ned veien fra der vi bor er "Paradise" (det er iallfall det det kalles). Vi har fått god omvisning i byen av våre kjære naboer, og har blant annet sett markedet og CRO. Jeg tror virkelig vi kommer til å få et fint opphold i denne byen!

Dette er det vi ser fra utgangsdøren til vårt nye hjem.

Og dette er det vi ser når vi går opp på taket på biblioteket (som man ser en liten del av på bildet over)

George og Sam viste oss rundt i Mbale.

Vi fikk sett CRO - senteret vi skal jobbe på. Uten barn/ungdommer vel og merke, siden det er stengt i helgene.

Vi gikk forbi noen som spilte fotballkamp.

Jeg og Henriette satte/la oss på taket og leste litt pensum. Herfra fikk vi samtidig nytt utsikten og musikken fra et kor som øvde.

2 comments:

 1. Åh, måtte følge bloggen din på bloglovin nå når jeg fant den, for dette vil jeg lese mer av! Så SINNSYKT spennende at du skal være i Uganda en stund fremover. Misunner deg skikkelig! Og det var utrolig fint der, wow! :)
  Haha, det med 'african time' husker jeg godt fra da jeg var i Mosambik en gang på musikktur. "Ja, da tar vi en pause på fem minutter, da", men så tok det gjerne en halvtime før vi begynte på igjen, haha!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Så gøy! Ja, det er veldig fint her, og jeg trives veldig :-)

   Delete