Sunday, 8 November 2015

Richard x Lois


Welcome to Lira - Jimmy Abila
I går, lørdag 7. november, satte vi, og resten av staben ved CRO Mbale, oss på bussen som vanligvis frakter fotballaget rundt til ulike kamper. Vi vendte nesen nordover - mot Lira - i retning Richard og Lois sin forlovelsesfest.

Finstasen var på for anledningen. På bildet til venstre: Henriette og Gjertrud poserer som de lokale de har blitt. På bildet til høyre: Vår kjære kollega og swahili-lærer, Janet.

Vi visste ikke helt hva vi skulle forvente oss, men kan trygt si at ingen av oss hadde forestilt oss dette. Når vi kom dit stod det fem partytelt i en hage. Vi ble plassert inni det ene som gjester av Richard. Også Richard satte seg ned inne i det partyteltet - midt blant oss, fordi han skulle "gjemme seg". Etter hvert kom det to damer dansende. De gikk og lette etter Richard, og når de fant han kom de dansende innover der vi satt for å hente han. "Suspect 1" var funnet, og han ble plassert i en sofa fremst i partyteltet mens vi skulle vente på "suspect 2" - Lois.

"Suspect 1" ble funnet!

Videre kom en gruppe damer dansende inn på tunet. Vi skulle nå være på utkikk etter Lois, som skulle komme dansende inn med én slik gruppe. For å lure de som skulle finne Lois ble det sendt inn utallige (ok, ikke utallige, men jeg mistet tellingen) grupper med slike dansere før gruppen med Lois kom inn.


Dansere kommer inn på tunet.

Når begge "suspectene" var funnet, gikk de på en liten "vise seg fram"-runde foran alle sammen. De var veldig fine (Lois fikk selv gomesien til å se nogenlunde bra ut)

Videre skal jeg innrømme at jeg ikke skjønte helt hva som skjedde, men her er en liten oppsummering i punktform:
  • Mange dansere som danset rundt, ledet av en eldre dame med fløyte (typisk "gammel gymlærer"-dame)
  • Jeg måtte gå (les: danse) å gi en nøkkelring til den "flinkeste" mannlige danseren
  • Vi tømte bussen for høner, egg, brus etc. som vi gikk (dansende) og ga til Lois (det var veldig mye)
  • Mye venting
  • Lois skiftet antrekk to ganger
  • Velsignelse av de to nyforlovede
  • En kake som så ut som kurver med blomster i
  • "Fyrverkeri" og konfetti
  • God mat (ok, ris, bønner og hodekål til oss som ikke spiser kjøtt (men det var iallfall ikke posho og bønner som vi spiser hver dag)). Her spiser de forresten med henda, også i fine selskap som dette.

Festlighetene endte rundt klokken sju. Da satte vi oss på bussen og startet på kjøreturen hjemover (som, til deres informasjon, er 192 km - vi brukte 4 timer (dere trenger altså ikke være spesielt bekymret for at trafikken går for fort))

Danserne ledet av "gymlæreren".

Når Lois skar det første stykket i kaka, ble det skutt ut konfetti og sangen "Congratulations" av Cliff Richard ble spilt over høyttalerene.


Her var det egentlig meningen at Henriette skulle være i fokus, men dere får i stedet se hvordan området var pyntet ;-))

No comments:

Post a Comment